Budgetbeheer lenen met lage inkomsten

Steeds meer mensen kampen met budgetproblemen. Wanneer je bijvoorbeeld een laag, of zelfs helemaal geen, inkomen hebt, zal het vaak lastig zijn om een evenwicht te vinden tussen het geld wat binnenkomt en de rekeningen die betaald moeten worden. Op dergelijke momenten kan geld bijlenen soms genoeg zijn om je wat extra financiële ruimte te verschaffen. Om een lening af te sluiten kun je bij uiteenlopende aanbieders terecht die elk vaak meerdere leenvormen aanbieden.

Een lening afsluiten met een laag inkomen

ds

Budgetbeheer

Voor een heleboel mensen staat een laag inkomen bijna gelijk aan het onmogelijk een lening af kunnen sluiten, of extra financiële risico’s als dit wel tot de mogelijkheden behoort. Dit is echter niet helemaal juist. Wanneer je namelijk een lening af wilt sluiten zal gekeken worden naar je persoonlijke situatie en zal vervolgens worden beoordeeld welke opties er zijn. Er zijn zelfs aanbieders van leningen die zich speciaal toe hebben gelegd op het lenen van geld aan mensen met een lager inkomen. Door deze aanbieders worden leningen aangeboden met minder voorwaarden, of word je zelfs begeleid bij de afbetaling van schulden.

Welke leenvorm in een specifieke financiële situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van een aantal uiteenlopende factoren. Je kunt hierbij onder andere denken aan:

  • beschik je over bepaalde papieren,
  • heb je gunstige vooruitzichten op werk, of een vast contract,

Kortlopende- of kleine leningen

Op het moment dat je een laag inkomen hebt, maar toch geld wilt lenen, kun je ervoor kiezen om een lening te vergroten. Dit kun je doen door één of meerdere kortlopende leningen af te sluiten, of door slechts kleine bedragen te lenen. Door voor kortlopende- of geringe leningen te gaan, bespaar je je vaak een heleboel moeite, tijd en administratiewerk.

In ons land is lenen bij een bank het meest bekend. Niet iedereen weet immers dat je ook kunt kiezen voor een lening bij een andere aanbieder. Een aantal betrouwbare instelling waar je snel en gemakkelijk terecht kunt voor een kortlopende- of een kleine lening zijn:

  • Hello Bank,
  • Cetelem,
  • Kredietpartner,
  • Cofidis,
  • Auxifina,

De voordeligste lening kiezen

Iedere aanbieder van leningen maakt gebruik van eigen voorwaarden. En zelfs iedere lening heeft weer andere voorwaarden. Op het ogenblik dat je een laag inkomen hebt dan is het in de regel aan te raden voor online aanbieders van leningen te kiezen. Bij deze aanbieders zullen namelijk niet veel controles uit worden gevoerd die het verstrekken van een lening kunnen dwarsbomen. Tevens doe je er goed aan te kiezen voor een kleine lening omdat de voorwaarden dan meestal wat minder hoog zijn.

Risico’s van lenen met een laag inkomen

Een laag inkomen hoeft meteen te betekenen dat je helemaal geen lening af kunt sluiten. Wettelijk is immers alleen bepaald dat je minimaal 21 jaar oud moet zijn om geld te kunnen lenen en dat je over inkomen dient te hebben. Hoe dit inkomen op is gebouwd is echter niet zo erg van belang bij het afsluiten van een lening. Er zal overigens wel altijd vooraf bepaald dienen te worden of het afsluiten van een lening met een laag inkomen aan te raden is.

Van tevoren een berekening maken om te zien hoeveel geld je op korte termijn geleend kan worden is in de meeste gevallen erg verstandig. Je moet je altijd wel bedenken dat iedere vorm van lenen bepaalde risico’s met zich mee zal brengen waar je rekening mee moet houden. Zeker wanneer je een laag inkomen hebt is het noodzakelijk om goed te weten waar je mee bezig bent en wat je in de toekomst te w3achten staat op financieel gebied. .