Dringend geld lenen zonder bank

De meeste mensen maken wel eens kun portemonnee open en komen dan tot de conclusie dat ze niet over voldoende financiële middelen beschikken om een belangrijke betaling te verrichten. Met andere woorden: er is dringend geld nodig maar je weet niet goed waar je dit vandaan kunt toveren. Hieronder hebben we een aantal oplossingen voor je op een rijtje gezet als je geld wil lenen zonder daar een bank bij te betrekken.

Tijdgebrek bij het afsluiten van een reguliere lening

Dikwijls is het probleem dat de meeste oplossingen niet a la minuut uitgevoerd kunnen worden. Zeker als het gaat om relatief grote geldbedragen dan zal een bank eerst na willen gaan of je wel voldoende kredietwaardig bent. Voor geldaanbieders is het namelijk essentieel dat je de lening tijdig weer af kunt lossen.

Naast banken bestaan er ook andere aanbieders van leningen die je dringende geldvraag wel meteen op kunnen lossen.

Dit zijn eveneens financiële instellingen die geen kredietcheck uitvoeren bij leningen van een gering bedrag. In veel gevallen kun je dan een zogenaamde minilening afsluiten. Bij deze leenvorm moet je echter wel rekening houden met een zeer korte looptijd, zodat je het geleende ook weer snel afgelost moet hebben.

Bekijk meerdere mogelijkheden

Naast het afsluiten van een minilening kun je ook nog op zoek gaan naar andere manieren om op korte termijn een bepaald geldbedrag te lenen. Door meerdere opties onder de loep te nemen, zul je later niet voor vervelende verrassingen komen te staan. De kans op financiële problemen zullen dan ook aanzien worden verkleind als je weloverwogen geld leent zonder tussen komst van een bank.

Voordelen en nadelen van lenen zonder bank

Alle leenvormen hebben hun eigen voor- en nadelen. Wanneer je dus dringend geld nodig hebt dan zal dit zeker een aspect zijn waar je goed naar moet kijken voordat je tot afsluiting van een lening overgaat. Het feit dat je op korte termijn geld kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je te maken krijgt met extra hoge kosten.

Wanneer je dringend een relatief kleine lening af wilt sluiten dan ben je over het algemeen erg gedreven om het benodigde bedrag op korte termijn in handen te krijgen. Indien je een grote lening wilt aanvragen dan zul je daarentegen vaker de uiteindelijke beslissing veel later nemen en dikwijls zelfs de lening afblazen.

Vergeet de nadelen van een lening niet

Uiteraard is het niet verstandig om een geldprobleem te rooskleurig te bekijken. In de meeste gevallen zal dit namelijk betekenen dat je met problemen te maken gaat krijgen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat, wanneer je op zoek bent naar een dringende lening zonder bank, je in een benarde situatie terechtkomt. Het grootste struikelblok bij het snel lenen van geld is de rente die je erover moet betalen. Deze rente kan immers behoorlijk hoog oplopen bij kortlopende leningen. Er zijn immers bepaalde aanbieders die handig inspelen op de financiële nood waarin je verkeerd. Wanneer je bovendien al schulden hebt, zul je zo nog verder in de problemen komen.

Voordat je dringend op zoek gaat naar een lening zonder bank doe je er dan ook verstandig aan om eerst goed na te denken over de eventuele gevolgen van een dergelijke beslissing. In sommige gevallen zijn er bijvoorbeeld voordeliger oplossingen te bedenken, bijvoorbeeld een lening aangaan bij een familielid of een goede vriend.