Dringend Geld nodig

Indien je dringend geld nodig hebt dan zal het zeker de moeite lonen om rustig alle mogelijkheden te bekijken en het te lenen bedrag te bepalen. Pas dan kun je een goed beeld krijgen van de kosten en de looptijd die hieraan verbonden zijn, maar ook welke termijn nodig zal zijn om het geld ook daadwerkelijk op je rekening te krijgen.

Bereken via een vrijblijvende simulatie: 

Klik hier voor een vrijblijvende simulatie >>

Belangrijke overwegingen

Je dient je altijd af te vragen op welke manier je geld wilt lenen. Hierbij kun je denken aan een online lening, een minilening, minilening of een lening bij familie of vrienden. In alle gevallen zul je er rekening mee moeten houden dat het geleende geld na de looptijd van de lening weer terugbetaald dient te zijn. Bovendien dien je goed te letten op een eventuele rentevergoeding die betaald moet worden. Zodra je grote bedragen gaat lenen kan dit bedrag namelijk aardig oplopen.

Snel geld lenen

Als je snel geld wilt lenen dan kun je je tot een bank richten, of juist een lening afsluiten zonder tussenkomst van een bank. In de regel zul je een paar dagen moeten rekenen voordat het geleende geld op je rekening zal staan. Veel aanbieders van leningen willen namelijk eerst zekerheid met betrekking tot je kredietwaardigheid. Zo kunnen banken bijvoorbeeld controleren of je in staat bent om het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug te betalen. Indien je snel geld nodig hebt dan is het lenen bij een bank misschien niet de meest ideale oplossing. Wanneer je echt snel geld nodig hebt dan is het wellicht verstandiger om een alternatieve aanbieder te zoeken.

Klein bedrag lenen

Een relatief klein bedrag, van enkele honderden euro’s, kun je in veel gevallen snel en gemakkelijk in handen krijgen door het afsluiten van een minilening. In sommige gevallen dien je echter meerdere van deze kortlopende leningen af te sluiten. Voor de duur van een paar weken heb je dan namelijk de beschikking over een relatief klein geldbedrag. Vaak heb je dit geld snel op je rekening staan omdat je geld leent zonder tussenkomst van een bank. Je hoeft dus geen officiële papieren te overleggen. Je moet alleen duidelijkheid verschaffen over je vaste inkomen en het leenbedrag. Zodra blijkt dat je inkomen hoog genoeg is om het geleende bedrag snel weer terug te betalen dan zal de minilening toe worden gekend. Uiteraard dien je ook bij een minilening altijd goed te letten op de rente en andere bijkomende kosten.

Kopen met een kredietkaart

In bepaalde gevallen kan een kredietkaart ook uitkomst bieden als je dringend geld nodig hebt voor het doen van een bepaalde aankoop. Je doet je aankoop dan met je kredietkaart en betaalt later de schuld weer terug.

Lenen bij familie of vrienden

Indien je dringend geld nodig hebt en officiële aanbieders van leningen kunnen je niet helpen dan kun je proberen of een familielid of vriend je misschien geld lenen. Je dient dan vooraf wel een goed plan te hebben om het geleende bedrag weer terug te betalen. Redelijkheid speelt in dit soort gevallen een essentiële rol. Bij voorkeur zet je het geleende bedrag op papier om duidelijkheid te scheppen over het geleende bedrag en je aflossingsplan.

Lening terugbetalen

Zodra je weet hoe je een bepaald bedrag kunt lenen, dien je ook een plan te hebben om dit volgens afspraak weer terug te kunnen betalen. Zo voorkom je financiële problemen achteraf. Wanneer je een dergelijk aflosplan niet hebt dan kun je beter geen geld gaan lenen omdat de kans dan aanwezig is dat de afbetaling een probleem gaat vormen.

Op het moment dat je dringend een relatief klein geldbedrag nodig hebt dan kun je ook bij jezelf nagaan of er mogelijkheden bestaan om zelf aan dit geld te komen. In een heleboel gevallen is het lenen van geringe bedragen vaak de reden dat mensen in de financiële problemen komen. Kleine leningen worden immers niet door iedereen even serieus genomen en kritisch bekeken. Alleen op die manier kun je op de juiste manier gebruikmaken van een lening en het geld op tijd aflossen. Het aflossen van een kleine lening kun je dan ook beter vooraf goed regelen zodat je tijdens het aflossen niet in de verleiding komt om bijvoorbeeld de betaling (tijdelijk) opzij te schuiven.

Bereken via een vrijblijvende simulatie: 

Klik hier voor een vrijblijvende simulatie >>