Geld lenen zonder inkomen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is geld lenen zonder inkomen en dus zonder dat je loonstrookjes kunt overleggen mogelijk. Voorwaarde is echter wel dat je in ons land woonachtig bent. Online zijn namelijk diverse aanbieders actief die je geld kunnen lenen zonder tussenkomst van een bank.

Snel geld lenen zonder inkomen

Geen inkomen?

Op het moment dat je dringend geld nodig hebt dan wil je dit doorgaans zo snel mogelijk op je rekening hebben staan. Bij veel online aanbieders van leningen krijg je zelfs de garantie dat een gering leenbedrag zelfs binnen een dag op je rekening zal staan. Bovendien neemt de aanvraag van een dergelijke minilening meestal maar een paar minuten in beslag doordat alles online regelt en er geen papieren verzonden hoeven te worden.

Een CKP codering en geen inkomen

Het kan je zomaar gebeuren: (tijdelijk) zonder werk zitten en ook nog een codering van het CKP achter je naam hebben staan. Lenen bij een bank wordt in een dergelijke situatie zeer lastig. Je kunt immers alleen bij een bank lenen als je aan alle strikte voorwaarden kunt voldoen. Om er voor te zorgen dat je ook zonder inkomen, en met een CKP codering, een kleine lening af kunt sluiten, zijn er zogenaamde minileningen in het leven geroepen. Bij de aanvraag van een dergelijke kortlopende lening zal geen controle uit worden gevoerd en speelt je CKP codering dus geen rol. Wel dien je minimaal 21 jaar oud te zijn en vaste inkomsten te hebben.

Hoeveel kun je lenen zonder inkomen?

Het geldbedrag dat je kunt lenen met een minilening is slechts gering. Het maximaal te lenen bedrag bij een minilening bedraagt bij de meeste aanbieders 1000 euro. In een groot deel van de gevallen wordt er eveneens gewerkt met een minimaal te lenen bedrag (dit wordt meestal op 50 euro gesteld).

Binnen deze marges ben je vrij om zelf te bepalen hoeveel je exact wil lenen. Je kunt dus zonder inkomen niet alleen 100 euro lenen, maar eveneens bedragen als 375 of zelfs 990 euro. Voorwaarde blijft altijd wel dat je het geleende geld binnen de afgesproken looptijd weer terugbetaald aan de aanbieder. De looptijd van minilening is overigens vaak beperkt. Hierbij moet je denken aan enkele weken tot hooguit enkele maanden.

Hoe leen je geld zonder inkomen?

Het online afsluiten van een minilening is erg eenvoudig en kost je bovendien weinig tijd en moeite. Bovendien hoef je voor het afsluiten van een dergelijke lening geen afspraken te maken bij een financiële instelling of bank. Alles kun je immers regelen van achter je eigen computer. Over het algemeen dien je de volgende stappen te volgen om snel weer wat financiële speelruimte te creëren.

Met behulp van een zoekmachine, zoals Google, kun je diverse aanbieders van minileningen vinden.
Of je bezoekt de website van één van de volgende financiële instellingen:

  • Hello Bank,
  • Cetelem,
  • Kredietpartner,
  • Cofidis,
  • Auxifina,
  • Lees de voorwaarden die horen bij een minilening aandachtig door en vergelijk meerdere aanbieders zodat je de voordeligste minilening kunt kiezen.
  • Op de website van de betreffende aanbieder kun je dan vervolgens gemakkelijk een lening voor een gering geldbedrag aanvragen. Je dient hiervoor alleen je personalia in te geven en te vermelden hoeveel je exact wilt lenen.
  • De aanbieder zal je dan bijna direct een aanvraagbevestiging sturen (via e-mail of sms).
  • Indien je aanvraag goed is gekeurd, zal het bedrag nog dezelfde dag, soms zelfs al binnen enkele minuten, op je rekening staan.