Geld lenen zonder papierwerk

Geld lenen bij een bank brengt in de regel behoorlijk wat papierwerk met zich mee. Zo dien je onder andere bewijzen te overleggen van een vast inkomen, zoals loonstrookjes. Pas na beoordeling van je financiële situatie van dit moment samen met je leengeschiedenis zal een bank eventueel overgaan tot de toekenning van een lening. Het aanvragen van een lening bij een bank zal om die reden vaak aardig wat tijd in beslag nemen. Bovendien wordt het zo lastig voor studenten, zelfstandigen en werklozen om een lening aan te gaan omdat zij vaak geen, of een niet toereikend, vast inkomen hebben.

Bereken via een vrijblijvende simulatie: 

Klik hier voor een vrijblijvende simulatie >>

Geld lenen zonder bank

Behalve dat je geld kunt lenen bij een bank kun je ook een lening afsluiten bij andere financiële instellingen. Vaak werken deze aanbieders van leningen online en hoef je geen afspraak te maken voor de aanvraag van een lening. Een aantal betrouwbare financiële instellingen waar je online geld kunt lenen zijn:

  • Hello Bank,
  • Cetelem,
  • Kredietpartner,
  • Cofidis,
  • Auxifina,

Deze instellingen werken niet standaard samen met het CKP en controleren, bij kleine leningen, ook niet of je een zogenaamde CKP codering achter je naam hebt staan. Een CKP codering wordt aangemaakt op het moment dat je bijvoorbeeld al een lening hebt lopen of in het verleden ooit een achterstand in betaling hebt gehad.

Kredietscore in plaats van een CKP codering

Wanneer je een lening afsluit zonder bank dan betekent dit vaak dat je kiest voor een zogenaamde minilening. Dit is een lening waarbij je slechts een gering bedrag kunt lenen. Deze lening heeft overigens ook een korte looptijd. Je moet het geleende bedrag dus binnen een relatief korte tijd weer terugbetaald hebben.

Bij de aanvraag van een minilening wordt er weliswaar niet gekeken naar een CKP codering, maar wordt er wel vaak gewerkt met een zogenaamde kredietscore. Dit is een score die de aanbieders van minileningen gebruiken om een inschatting te kunnen maken van je geschiktheid om een lening terug te betalen. Vooral wanneer je al eerder bij een bepaalde aanbieder een minilening af hebt gesloten is dit relevant. Dit wil overigens niet zeggen dat er geen kredietscore berekend kan worden voor een nieuwe klant. Uiteraard zal het dan een minder accurate berekening betreffen. Toch zal deze score altijd voor een belangrijk deel bepalen hoeveel je geld uiteindelijk kunt lenen.

Meerdere minileningen

Bij een minilening is alleen mogelijk om een beperkte lening af te sluiten. Vaak kun je bij een aanbieder niet meer dan 1000 euro lemen. Natuurlijk kun je bij verschillende aanbieders een minilening afsluiten en zo toch een hoger leenbedrag in handen krijgen. In alle gevallen zul een eventuele CKP codering geen rol spelen en hoef je geen documenten op te sturen. Wel zul je, zoals gebruikelijk is bij een minilening, al het geleende geld in een vrij korte tijd weer terug moeten betalen.

Waarom geen papierwerk?

Voor aanbieders van minileningen is het financiële risico, dat zij lopen door je een dergelijke lening te verstrekken, vrij klein. Het papierwerk dat komt kijken bij een controle van CKP coderingen is daarentegen niet alleen behoorlijk veel, maar kost ook aardig wat tijd. Zodra duidelijk is geworden dat je in staat bent het geleende geld terug te betalen, kan er snel over worden gegaan tot het verstrekken van de minilening. Met andere woorden: voor een aanbieder van minilening is het niet van belang of je een vast inkomen hebt, maar wel of je een lening op tijd af kunt betalen. Papierwerk kost voor deze instellingen, die vaak voornamelijk online werken, alleen maar extra tijd en geld.

Bereken via een vrijblijvende simulatie: 

Klik hier voor een vrijblijvende simulatie >>