Goedkoop lenen

Veel mensen zoeken, als ze een lening willen afsluiten, naar de meest voordelige optie. Zowel banken als andere financiële instellingen bieden uiteenlopende leningen aan onder het mom van de laagste rente. In de praktijk blijkt echter vaak dat de vermelde rente doorgaans niet voor alle leningen geldt die worden aangeprezen. De rente die de aanbieders vermelden heeft namelijk betrekking op een beperkt aantal leningen en dan nog onder de meest gunstige omstandigheden. In een heleboel gevallen zullen aanbieders de vermelde rente baseren op bijvoorbeeld een voordelige autolening.

Laagste rente wordt vermeld

Aanbieder vermelden vaak de laagste rente waarmee zij werken. Deze hoeft dus niet te gelden voor elke lening die je afsluit. Er is dus in feite sprake van een laagste rente die alleen geldt voor de meest voordelige lening die je bij deze aanbieder aan kunt vragen. Overigens zijn de verschillende rentes per aanbieder doorgaans goed in verhouding en kun je bij een lage vermelde rente bij een goedkope verzekering uitgaan van eveneens lage rentes bij de wat duurdere leningen.

Helaas geldt het niet voor alle aanbieders dat zij, bij vermelding van een lage rente, ook alle leningen voordelig aanbieden. De renteverhoudingen kunnen dan ook per aanbieders behoorlijk uiteenlopen. Op het moment dat je goedkoop wilt lenen dan doe je er verstandig aan om meerdere aanbieders en leningen te vergelijken. Pas dan heb je een goed beeld van de daadwerkelijke verschillen in leenkosten per maand.

De goedkoopste lening vinden

Door diverse lening logisch met elkaar te vergelijken, is het vaak niet moeilijk om de meest goedkope te vinden. De rente van de lening is immers de meest bepalende factor als het om de uiteindelijke leenkosten gaat. Er zijn echter bepaalde leningen die nature al een hogere rente kennen. Dit is een factor waar je weinig aan kunt veranderen. Je gaat immers geen autolening afsluiten, omdat deze een stuk goedkoper is, als je op zoek bent naar een persoonlijke lening. Dit wordt echter een ander verhaal als je de lening ook daadwerkelijk voor de aanschaf van een auto gaat gebruiken.

Je kunt alleen spreken van de goedkoopste lening als er bij geen enkele andere aanbieder een lening gevonden kan worden met een nog lagere rente. Je moet hierbij wel in je achterhoofd houden dat niet elke lening hetzelfde hoeft te zijn, dat deze gebaseerd zal zijn op de soort lening en tevens op de looptijd. Wanneer je deze factoren verandert tijdens het uitvoeren van een lening simulatie, zul je merken dat de rente zal veranderen. Bij bepaalde aanbieders blijft de rente echter stabiel, ongeacht hoeveel geld je leent en wat de looptijd van de lening is. Andere aanbieders maken echter gebruik van variërende rente zodat je daar wellicht een nog lagere rente kunt vinden voor een gelijksoortige lening.

Goedkoop geld lenen zonder bank

Je kunt ook een lening afsluiten zonder bank, maar of dit je veel voordeel op zal leveren is altijd de vraag. In de regel is zullen immers banken de meest lage rentes aanbieden. Hierdoor zou je kunnen denken dat je altijd in zee zou moeten gaan met een bank voor de goedkoopste lening. Door echter verschillende aanbieders en leningen te vergelijken, kun je zelf soms toch een nog goedkopere lening vinden bij een andere financiële instelling. De kans is echter vrij klein.

Goede leenvoorwaarden

Naast een goedkope lening wil je ook het liefst de meest gunstige leenvoorwaarden. De voorwaarden van een lening bepalen immers waar je je aan moet houden na het lenen van geld. Maar ook vind je in deze voorwaarden alles wat je van de aanbieder mag verwachten. Lenen tegen de meest gunstige voorwaarden kan je dan ook behoorlijk wat voordeel opleveren.