Lening berekenen

Online is het mogelijk om te berekenen hoeveel geld je kunt lenen. Dit kun je onder andere doen op basis van je bruto inkomen. Zo kun je gemakkelijk nagaan wat je hooguit kunt financieren. Het loont doorgaans de moeite om de rente en de looptijd van verschillende leningen en aanbieders te vergelijken.

Online een lening berekenen

Simulatie

Op basis van de rente en de looptijd kun je online een lening berekenen. Je weet dan vooraf wat je aan rentevergoeding moet betalen en wat de looptijd van de lening is. Het berekenen van de maandelijkse kosten wordt op die manier een stuk eenvoudiger. Bovendien kun je door leningen te vergelijken vaak veel geld besparen. De enkele minuten die nodig zijn om een lening te berekenen, zullen zeker hun vruchten afwerpen. Zelfs als je snel geld wilt lenen is het maken van een berekening zeker aan te raden.

Rente en de looptijd

Indien je erachter wilt komen wat je maximaal leenbedrag is dan dien je goed te letten op de rente die je moet gaan betalen. Deze rente is immers bepalend voor de uiteindelijke kosten van een lening. Je dient dan ook altijd de lening te berekenen op basis van de werkelijke rente. Ook ga je bij voorkeur uit van het jaarlijks kosten percentage. In een heleboel gevallen is dit percentage net wat hoger dan de rente waar de aanbieder ermee adverteert.

Een lening kan daarnaast ook worden berekend door de beoogde looptijd als uitgangspunt te nemen. Een dergelijke berekening zal je helpen om de totale leenkosten te berekenen voor de volledige leenperiode. Een krediet afsluiten voor een kortere tijd zal je immers minder kosten dan wanneer je de aflossing uitsmeert over een langere periode. Dit is zelfs het geval bij leningen met een hogere rente.

Door een lening te berekenen ga je zelf na wat de invloed is van de rente en de looptijd de uiteindelijke kosten. Bij een lening zonder bank dan is dit eveneens een aspect om mee te nemen in je berekening. Je doet dan immers zaken met een aanbieder die niet werkzaam is als bank.

Maandelijkse leenkosten berekenen

Door een lening te berekenen krijg je een goed beeld van de totale kosten van de lening, of het bedrag dat je maandelijks moet reserveren voor de aflossing ervan. Wanneer je bekend bent met de gewenste leensom, de rente en de looptijd dan kun de maandelijkse leenkosten berekenen.

Natuurlijk kun je ook berekenen welk bedrag je maximaal kunt lenen. Hierbij ga je uit van je bruto inkomen, of de maximaal aanvaardbare maandlasten. Zo bereken je eenvoudig de maximale hoogte van de lening en kun je een realistische aanvraag voor een lening doen. Bij een gunstige rente zou je dan meer kunnen lenen dan wanneer de rente erg hoog is.

Leningen berekenen en vergelijken

Online kun je in een paar eenvoudige stappen een lening berekenen. Met deze berekening kun je vervolgens meerdere leningen vergelijken. Je krijgt immers een beter beeld van de invloed van de looptijd en het rentepercentage van bepaalde leningen op de totale kosten. Je weet, door een lening te berekenen, wat je te wachten staat en welke lening het meest voordelig voor je zal zijn. Indien je geld gaat lenen zonder dan bank, dan kunnen de leenkosten uiteindelijk wat hoger uitvallen dan wanneer je een vergelijkbare lening bij een bank afsluit. De beperkte tijd die een online lening berekening vraagt is zeker de moeite waard. Hiermee voorkom je immers dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Bovendien hoef je geen rekenwonder te zijn om de simpele stappen van een online lening berekening uit te voeren.