Meerdere minileningen

In bepaalde gevallen kan het nodig zijn dat je snel over enkele honderden euro’s beschikt. Wanneer je geen geld achter de hand hebt dan kan het afsluiten van een minilening vaak uitkomst bieden. Voor een minilening hoef je bijvoorbeeld niet naar een bank en kun je vaak nog dezelfde dag geregeld hebben. Het afsluiten van een minlening kan onder andere erg handig zijn als je auto plotseling gerepareerd moet worden, maar je je salaris pas over enkele weken ontvangt. Een minilening kan dus erg handig zijn om tijdelijk onverwachte kosten op te vangen.

Korte looptijd van een minilening

Met een minilening kun je dan wel erg snel beschikken over enkele honderden euro’s die je na een looptijd van enkele weken weer terugbetaald. Om een minilening af te sluiten worden er door aanbieders niet gecontroleerd op kredietwaardigheid. Wel kan het gebeuren dat aanbieders van minileningen een eigen kredietcheck hanteren om te zien of je wel in staat bent het te lenen bedrag ook daadwerkelijk terug te betalen op het ogenblik dat de looptijd verstreken is.

Minder lenen dan gehoopt

Het kan dus gebeuren dat je met een minilening niet zoveel kunt lenen als je aanvankelijk had gehoopt. In een dergelijk geval is het overigens ook niet mogelijk om bij dezelfde aanbieder nog een minilening af te sluiten. Pas op het moment dat een minilening weer volledig, en op tijd, is afbetaald, kom je immers weer in aanmerking voor een nieuwe.

Meerdere minileningen afsluiten

Wanneer je bij één aanbieder niet voldoende geld kunt lenen in de vorm van een minilening dan kun je uiteraard ervoor kiezen om, op hetzelfde moment, een dergelijke kortlopende lening bij meerdere aanbieders af te sluiten. Op die manier kun je dan alsnog het gewenste bedrag snel in handen krijgen. Je dient er dan echter wel rekening mee te houden dat je alle minileningen ook op korte termijn weer terug moet kunnen betalen.

Wettelijk is het afsluiten van twee, of zelfs meerdere, minileningen niet verboden. De vraagt blijft echter of je hier wel verstandig aandoet. OP het ogenblik dat je absoluut zeker weet dat je op tijd alle openstaande minileningen af kunt lossen dan is dit geen enkel probleem. Wanneer je elke minilening keurig aflost dan weet je immers zeker dat je hierdoor niet in de financiële problemen komt. De kosten van een minilening zullen namelijk fors stijgen als je na de verloopdatum nog (een deel) moet gaan aflossen.

Houd rekening met de toekomst

Bovendien zul je een volgende keer dat je een dergelijke lening af wilt sluiten minder snel worden geaccepteerd door de betreffende aanbieder als er ooit sprake is geweest van een achterstand in de betaling van een minilening. Op het ogenblik dat je in de toekomst nog eens een geldbedrag wilt lenen bij een aanbieder zul je immers moeten laten zien dat je een goede partij bent om zaken mee te doen. Dit wil onder andere zeggen dat je je minileningen altijd keurig op tijd weer terugbetaald. Aanbieders van (mini)leningen gaan namelijk liever niet in zee met mensen die hun betalingsverplichtingen niet zo nauw nemen.

Het afsluiten van meerdere minilening betekent automatisch dat je betalingsverplichtingen hebt bij meerdere aanbieders. Je dient er dan ook altijd rekening mee te houden met alle kosten waar je op korte termijn mee te maken zult krijgen. Indien je je zaken niet goed geregeld hebt dan bestaat er namelijk een reële kans dat je serieus in de financiële problemen komt. Meerdere minleningen afsluiten kan op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken, maar achteraf voor aanzienlijke problemen zorgen als je niet weet waar je mee bezig bent.