Minilening aanvragen

Wanneer je een minilening af wilt sluiten dan moet je in ieder geval over voldoende vast inkomen beschikken om de geleende soms weer af te kunnen lossen. Dit houdt dus in dat je als student of zelfstandige, met doorgaans een variabel maandinkomen, geen minilening af kunt sluiten. Je beschikt immers niet over een vaste inkomstenbron en dus heeft de aanbieder van de minilening niet voldoende zekerheid dat je het geleende bedrag ook daadwerkelijk terug kan betalen.

Vast inkomen is noodzakelijk

Op het moment dat je echter elke maand een vast salaris of uitkering ontvangt dan heb je waarschijnlijk wel een degelijke basis voor een minilening. Je salaris of uitkering zal echter wel voldoende moeten zijn om aan je betalingsverplichting te kunnen voldoen zodra je je salaris of uitkering op je bankrekening gestort krijgt. Bovendien zorgt je er zo voor dat je vooraf al weet hoe je de afgesloten minilening weer terug gaat bepalen. Daarnaast voorkomt je dat je schulden op kunt bouwen die je na enige tijd zelf misschien niet zonder problemen terug kunt betalen. Een minilening betekent immers dat je snel een geringe soms geld kunt lenen, maar dit eveneens snel weer dien af te lossen.

Kosten van een minilening

Zodra je een minilening af wilt sluiten is het aan te raden om de kosten die hierbij komen kijken eens goed onder de loep te nemen. Op die manier weet je immers vooraf wat je te wachten staat. Er dient voor een minilening namelijk rente betaald te worden, en in bepaalde gevallen worden er eveneens nog andere kosten in rekening gebracht door de aanbieder van de minilening.

Wanneer je vooraf grondig naar dergelijke kosten hebt gekeken, krijg je achteraf niet met vervelende verassingen te maken. Ook kun je op deze manier de totale kosten van een minilening bij verschillende aanbieders vergelijken. Het bedrag dat wordt gerekend als rente zal waarschijnlijk slechts enkele euro’s bedragen omdat het bedrag, dat je leent door middel van een minilening, relatief klein is. Voordat je een minilening af gaat sluiten kun je daarnaast diverse leningen vergelijken en zo achterhalen wat de meest voordelige oplossing voor je is.

Voorwaarden bij een minilening

Een minilening afsluiten kan in sommige gevallen betekenen dat je voor een borgstelling moet zorgen. Of dat uitkering alleen mogelijk is nadat eerst alle kosten in zijn gehouden. In dit laatste geval zul je dan een wat hoger bedrag aan dienen te vragen. Door vooraf goed te kijken naar dergelijke voorwaarden kun je optimaal van een beschikbare minilening gebruik maken.

Indien je je goed hebt voorbereid zul je bovendien niet voor vervelende verrassingen komen te staan, kun je het benodigde geld lenen en dit vervolgens weer probleemloos terugbetalen. Bij een minilening zal er immers geen sprake zijn van goedkoop lenen zodra je een achterstand in de betaling hebt laten ontstaan.

Online een minilening aanvragen

Als je een minilening af wilt sluiten dan kun je bij verschillende aanbieders online aangeven hoeveel je wilt lenen. Ook moet je de aanbieder van de minilening met bewijzen aantonen wat je vaste inkomen bedraagt. Zo heeft de aanbieder immers zekerheid dat je de minilening ook af kunt lossen. Als alles in orde is zal het bedrag van de minilening over worden gemaakt en heb je de afgesproken looptijd de tijd om de minilening af te betalen.

Na afbetaling van de minilening dan zal een aanbieder een volgende keer weer bereid zijn om je een dergelijk lening te verstrekken. Doordat bij een volgende minilening je gegevens al bekend zijn kan een aanbieder van minileningen vaak al binnen enkele minuten je geld lenen zonder dat daar een bank aan te pas komt.