Minilening

Een minilening is een soort lening die je afsluit buiten een bank om. Bij een minilening is het dus niet nodig om een gewone lening aan te vragen. Bij een minilening leen je enkele honderden euro’s die je vervolgens binnen een paar weken weer terugbetaald. Voordat je een minilening af gaat sluiten is het dus verstandig om duidelijkheid te hebben over de wijze waarop je het geleende geld terug gaat betalen. Op die manier zul je na de korte looptijd van een minilening niet op problemen stuiten.

Bereken via een vrijblijvende simulatie: 

Klik hier voor een vrijblijvende simulatie >>

Wanneer kun je een minilening afsluiten

Minilening

Minilening

Een minilening kan in de regel vrij snel af worden gesloten. Wanneer je al eerder een lening hebt gekregen kan dit zelfs binnen in 10 minuten in orde worden gemaakt. Om een minilening af te kunnen sluiten si het echter wel noodzakelijk dat je beschikt over een vast inkomen. Alleen op basis van je inkomen kan immers een minilening worden aangevraagd en toegekend. Naast de rentevergoeding, die voor een minilening betaald dient te worden, kan een aanbieder ook bepaalde aanvullende kosten in rekening brengen. Minileningen zijn online aan te vragen.

Snel een gering bedrag lenen

Wanneer je door middel van een minilening snel geld wilt lenen, of als je nieuwsgierig bent geworden naar de mogelijkheden, dan kun je online een aanvraag doen. De aanbieder van de minilening zal vervolgens controleren of je er al eerder om een dergelijke lening hebt gevraagd, of dat dit je eerste keer is.

Indien je voor de eerste keer een minilening aanvraagt dan zul je natuurlijk een aantal persoonlijke gegevens door dienen te geven. Verder zul je aan moeten geven welk geldbedrag je zou willen lenen om bijvoorbeeld een noodzakelijke reparatie uit te laten voeren. Doordat je bij een minilening geld leent zonder bank zal het beoordeling- en toekenningproces in de regel vlotter verlopen.

Een minilening is geen reguliere lening

Een minilening kan op allerlei uiteenlopende wijzen worden gebruiken, in alle gevallen betreft het hooguit enkele honderd euro. Het geld leen je voor een korte tijd, doorgaans voor 2 tot 3 weken. Na het verstrijken van de looptijd van de minilening betaal je het bedrag weer terug. Doordat je geen gewone lening af hebt gesloten, zal de aanbieder van de minilening geen uitgebreid onderzoek instellen naar je kredietwaardigheid. Dit wil zeggen dat er ook geen gewone lening op je naam wordt geregistreerd en je na terugbetaling niet in de administratie van de aanbieder als zodanig terug te vinden zult zijn. Voor het afsluiten van een minilening zal er meestal ook geen CKP check uit worden gevoerd. Door het ontbreken van deze check zal de kans op een minilening sterk toenemen.

Vast inkomen is noodzakelijk

Wanneer je een minilening af wilt sluiten dan moet je in elk geval een vast inkomen hebben dat voldoende is om het geleende bedrag weer terug te kunnen betalen. Zelfstandigen of studenten die zo nu en dan bedragen uit krijgen gekeerd, kunnen dan ook geen gebruik maken van een minilening omdat hun inkomen te variabel is.

Indien je een vaste baan, of een uitkering, hebt en maandelijks een vast bedrag binnenkrijgt dan heb je wel een goede basis voor een minilening, mits je inkomen hoog genoeg is. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om de minilening terug te betalen zodra je inkomen binnenkomt. Zo zorg je ervoor dat je bij voorbaat een plan hebt om het geleende geld terug te betalen en voorkom je dat je eventuele schulden opbouwt die je niet meer af kunt lossen. Het terugbetalen van een minilening moet, net zoals het afsluiten ervan, op korte termijn gebeuren.

Online een minilening afsluiten

Als je een minilening af wilt sluiten, en dus snel geld wilt lenen zonder bank, dan kun je online bij één van de aanbieders aangeven welk bedrag je zou willen lenen. Je moet de aanbieder uiteraard wel aan te geven wat je vaste inkomen is. Tevens zul je hiervan bewijzen dienen te overleggen zodat de aanbieder zekerheid heeft dat je het geleende bedrag ook daadwerkelijk af kunt lossen. Wanneer je minilening is goedgekeurd zal de aanbieder het gevraagde geld op je rekening storten. Na de looptijd zul je er echter voor moeten zorgen dat je het geleende geld weer direct terug kunt betalen.

Zie ook: