Zelfstandigen kunnen nu ook geld lenen zonder bank!

Indien je geld wilt lenen als zelfstandige dan zul je merken dat dit niet altijd even eenvoudig is. Wanneer je echter een lening afsluit zonder tussenkomst van een bank kan het in bepaalde gevallen een stuk simpeler en sneller. Geld lenen bij een bank is namelijk niet alleen tijdrovend maar ook onderhevig aan allerlei checks en strikte voorwaarden.

Lenen zonder bank als zelfstandige

Om die reden is het dan ook verstandig om een lening af te sluiten bij een andere aanbieder dan een bank. Zo kun je bijvoorbeeld als zelfstandige geld lenen in de vorm van een zogenaamde minilening bij één van de online aanbieders, zoals:

 • Hello Bank,
 • Cetelem,
 • Kredietpartner,
 • Cofidis,
 • Auxifina

Een minilening voor een zelfstandige

Test

Geld lenen voor zelfstandigen

Een minilening is niet bij iedereen even bekend. Het is een tamelijk nieuwe leenvorm zijn die je een breed scala aan mogelijkheden kan bieden als zelfstandig ondernemer. Zo kun je een minilening onder andere eenvoudig en snel online afsluiten. Dat wil zeggen dat je geen afspraken meer hoeft te maken bij een aanbieder van leningen, of dat je rekening moet houden met lange wachttijden.

Minileningen kunnen immers snel worden geregeld zonder veel gedoe en papierwerk. Als je een minilening hebt afgesloten dan zal bovenal het geld nog dezelfde dag op je rekening worden gestort. Verder betaal je over een dergelijke lening nooit rente. Als nadeel van een minilening dient overigens wel vermeld te worden dat je alleen maar kleine bedragen kunt lenen en de lening in een korte tijd terug moet betalen. Een minilening kan dus niet worden beschouwd als een structurele oplossing voor je financiële problemen, maar wel kun je er tijdelijk net wat extra speelruimte door krijgen.

Geld lenen als zelfstandige met een CKP codering

Indien je in het verleden een CKP codering achter je naam hebt gekregen dan kan dit een obstakel zijn bij het afsluiten van een lening bij een bank. Je wordt dan doorgaans niet als kredietwaardig gezien door de bank. Bij de aanvraag van een minilening wordt er echter niet gecontroleerd op een codering bij het CKP. Dat wil dus zeggen dat een dergelijke codering geen invloed heeft op de toekenning van een minilening. De aanbieders van minileningen voeren een dergelijke check onder andere niet uit omdat deze erg tijdrovend is en omdat je bij een minilening alleen relatief kleine bedragen kunt lenen en het risico voor de aanbieder van de lening beperkt blijft.

Hoeveel geld kun je als zelfstandige lenen?

Een minilening betekent dus dat je geen grote bedragen kunt lenen. Binnen de gestelde marges kun je echter zelf bepalen hoeveel je wilt lenen. Je kunt bovendien niet alleen een minilening afsluiten voor je bedrijf maar ook privé. Bij de aanbieder van de minilening hoef je geen verantwoording af te leggen ten aanzien van je leendoel. Wel moet je je bedenken dat de meeste minileningen een erg korte looptijd hebben die uiteenloopt van enkele weken tot hooguit enkele maanden.

Een minilening regelen als zelfstandige

Als je een minilening af wilt sluiten dan kun je in slechts een paar muisklikken regelen dat er snel geld op je rekening wordt gestort. Je hoeft alleen maar een paar simpele stappen te volgen:

 • Kies online een betrouwbare aanbieder van minileningen,
 • Vergelijk meerdere aanbieders aan de hand van de voorwaarden die aan een minilening zijn verbonden,
 • Kies de meest voordelige minilening,
 • Vraag de minilening aan via de website van de betreffende aanbieder,
 • wacht op de aanvraagbevestiging van de minilening,
 • Nog dezelfde dag zal, bij goedkeuring, het geld op je rekening staan.