Zonder bank kan je dringend geld lenen met deze tips!

In het verleden had je maar één mogelijkheid als je geld wilde lenen: de bank. Door een doorlopend krediet of rood staan op je lopende rekening aan te vragen kon je wat extra financiële speelruimte creëren. Lenen zonder dat er sprake was van tussenkomst van een bank was nog niet mogelijk. Gelukkig is er tegenwoordig veel veranderd en kun je onder andere ook lenen geld zonder tussenkomst van een bank.

Online dringend geld lenen

Schermafbeelding 2015-10-09 om 14.14.43Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor het afsluiten van een lening zonder bank. Veel mensen kiezen immers liever voor het gemak van het internet en sluiten hun lening bij voorkeur snel een gemakkelijk online af. Bovendien bespaart je dit een heleboel papierwerk en het maken van een persoonlijke afspraak bij de bank. Dringend geld lenen bij een online aanbieder betekent dat je ook echt direct geld kan lenen. Om het afsluiten van een online lening nog eenvoudiger te maken hebben we hieronder een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Vraag verschillende offertes aan

Zelfs als je dringend geld nodig hebt, is het aanvragen van offertes bij meerdere aanbieders aan te raden. Door het bestuderen van deze offertes kun je immers eenvoudig bepalen welke aanbieder je de meest geschikte, en uiteraard de voordelige, lening kan bieden.

Vergelijk de rentepercentages op jaarbasis

Bij elke online lening staat een rentepercentage vermeld. Dit is meerstal een percentage dat uitgaat van de meest gunstige omstandigheden en is berekend voor een lening op jaarbasis. Dus zelfs als je een minilening afsluit is het goed te weten wat een dergelijke lening je in een jaar zou kosten. Pas dan kun je de rente van verschillende leningen goed vergelijken en de meest voordelige kiezen.

Lees aandachtig de leenvoorwaarden

Voordat je definitieve aanvraag verstuurd voor een lening is het zeker aan te raden om de voorwaarden en de kleine lettertjes goed door te nemen. Op die manier voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Door de leenvoorwaarden van verschillende aanbieders te vergelijken kan bovendien aan het licht komen dat een bepaalde lening toch niet zo gunstig is als deze op het eerste gezicht leek.

Ga op onderzoek uit naar de reputatie van een aanbieder

Door in een zoekmachine, zoals Google, de naam van de aanbieder van leningen in te geven kun je heel gemakkelijk reviews en beoordelingen vinden van andere klanten. Deze klantbeoordelingen vertellen vaak meer over een bedrijf dan de prachtige verkooppraatjes van het bedrijf zelf. Dit is een ideale manier om meer te weten te komen over de betrouwbaarheid van de financiële instelling waar je een lening bij af wilt sluiten.

Leen alleen als het echt nodig is

Voordat je daadwerkelijk een lening aan gaat vragen is het goed om na te gaan of je deze echt wel nodig hebt. Je kunt jezelf een aantal simpele vragen stellen om dit te bepalen, zoals:

  • Is het leendoel wel reëel? Soms kun je immers een bepaalde aankoop uitstellen totdat je voldoende hebt gespaard, of er zelfs helemaal van af zien.
  • Heb ik wel zoveel geld nodig? Soms is een kleinere lening ook voldoende.
  • Kan ik op andere manieren extra financiële ruimte creëren? Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het aanpassen van je uitgavenpatroon of door spullen die je niet gebruik te verkopen.
  • Zijn er particulieren waar ik geld kan lenen? Je kunt bijvoorbeeld denken aan het lenen van geld bij familie of vrienden.